ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Posted by:

Αντιγηραντικές, δερματολογικές κρέμες που είναι αξιόλογες για αυτή την περίοδο είναι αυτές που περιέχουν συνένζυμο Q10, του οποίου την αντιοξειδωτική δράση γνωρίζουμε, όμως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα, συμβάλλοντας στην μείωση των ελεύθερων ριζών και βρίσκεται μειωμένο στις φωτοεκτεθειμενες περιοχές. Έτσι λοιπόν η χρήση τέτοιων προϊόντων ειδικά αν αυτά είναι σε μορφή νανοσωματιδίων ώστε να απορροφάται καλύτερα από τα κύτταρα συμβάλλει ουσιαστικά στην διατήρηση ενός νεανικού δέρματος.

Το δέρμα όμως αυτήν την εποχή, ιδίως όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα χρειάζεται και καλή ενυδάτωση, αφού ο ήλιος, ο αέρας, και το θαλασσινό νερό το ξηραίνουν με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων.

 Κρέμες με κεραμίδια (ceramides), που δρουν σαν πραγματικά κεραμίδια και μειώνουν τη διαδερμική απώλεια νερού και υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους που το συγκρατεί, επιτυγχάνουν εξαιρετική ενυδάτωση στο προσωπο.

Για την περιποίηση και ενυδάτωση του σώματος, μια καλή πρόταση είναι η ουρία, μια ουσία με έντονη ενυδατική δράση και η βρώμη που χρησιμοποιείται σε προϊόντα για τα άτομα με ατοπική δερματίτιδα, τα οποία έχουν παθολογικά ξηρό δέρμα. Οι δυο αυτές ουσίες έχουν και μαλακτική δράση, ενώ η βρώμη έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, θεραπεύοντας έτσι από τους μικροερεθισμούς που προκαλούνται στην παραλία ή από τον ήλιο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω site για να ενημερωθείτε για τις δερματολογικές κρέμες τις οποίες έχει επιμεληθεί εξ’ ολοκλήρου η Λαμπρινοπούλου Κατερίνα. Δημιουργημένες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

www.doctorsorder.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment