ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΕΡΜΑ

Posted by:

the girl is happy summer sun

Το πρόσωπο μας είναι το πιο εκτεθειμένο σημείο μας όλες τις εποχές.

Για την περίοδο του καλοκαιριού, εκτός από το αντιηλιακό υπάρχουν και άλλες ουσίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά ώστε να αυξήσουμε την προστασία του δέρματος μας από τον ήλιο. Έτσι καλλυντικά που περιέχουν βιταμίνη C δρουν φωτοπροστατευτικά, λευκαντικά, (χρήσιμη ιδιότητα ειδικά σε με πανάδες και κηλίδες) αλλά και μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί ο ήλιος και είναι υπεύθυνες όχι μόνο για φωτογήρανση αλλά και προκαρκινικές και καρκινικές βλάβες του δέρματος. Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C θα πρέπει να μένουν σε δροσερό μέρος, να προσέχουμε να κλείνουμε καλά το καπάκι γιατί οξειδώνονται και να είναι σε περιεκτικότητα άνω του 2% ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές. Μάλιστα καλύτερες είναι αυτές που η φαρμακοτεχνική μορφή τους εξασφαλίζει βραδεία αποδέσμευση ώστε να ελαχιστοποιείται η οξείδωση τους.

Κρέμες αντιγηραντικές, αξιόλογες για αυτή την περίοδο είναι και αυτές που περιέχουν συνένζυμο Q10 του οποίου την αντιοξειδωτική δράση γνωρίζουμε, όμως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα συμβάλλοντας στην μείωση των ελεύθερων ριζών και βρίσκεται μειωμένο στις φωτοεκτεθειμενες περιοχές.

Έτσι λοιπόν η χρήση τέτοιων προϊόντων, ειδικά αν αυτά είναι σε μορφή νανοσωματιδίων ώστε να απορροφάται καλύτερα από τα κύτταρα, συμβάλλει ουσιαστικά στην διατήρηση ενός νεανικού δέρματος.

Επίσης η επιδερμίδα του προσώπου μας αυτήν την εποχή, ιδίως όταν κάνουμε τις διακοπές μας στη θάλασσα χρειάζεται και καλή ενυδάτωση αφού ο ήλιος, ο αέρας, και το θαλασσινό νερό το ξηραίνουν με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων. Κρέμες με κεραμίδια (ceramides), που δρουν σαν πραγματικά κεραμίδια και μειώνουν τη διαδερμική απώλεια νερού και υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους που το συγκρατεί, επιτυγχάνουν εξαιρετική ενυδάτωση στο πρόσωπο.

www.doctorsorder.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment