Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Posted by:

Τα μαλλιά φυσικά ή  βαμμένα, υποφέρουν από τον ήλιο, διότι η ακτινοβολία του ξεραίνει τραχιά την  εξωτερική στοιβάδα τους. Όσο, δε, πιο ξηρά γίνονται τα μαλλιά, τόσο περισσότερο απορροφούν την επιπλέον υγρασία από την ατμόσφαιρα  και διογκώνεται το στέλεχός τους.

Πρόβλημα  δημιουργούν και τα  νερά σε θάλασσα και πισίνα, επειδή η πρώτη περιέχει πολύ αλάτι , ενώ η δεύτερη χλώριο και οι δυο όμως αφυδατώνουν τα μαλλιά. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να φαίνονται και να είναι υγιή τα μαλλιά σας.

1. Κουρευτείτε. Ένα καλό κούρεμα πριν φύγετε για τις διακοπές βοηθάει γιατί όσο πιο μακριά είναι,  τόσο περισσότερο φθείρεται η τρίχα και είναι πιο δύσκολο να τα περιποιηθείτε

2. Προστατέψετε  τα μαλλιά σας από τον ήλιο.  Φοράτε καπέλο σε όλη τη διάρκεια της έκθεσής σας στον ήλιο. Το καπέλο  θα προστατεύσει  τα μαλλιά σας από την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και τον δυνατό συχνά αέρα. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε  προϊόντα για τα μαλλιά με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και  εμποδίζουν το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών. Αν πάλι δεν έχετε μαζί σας τα ειδικά προϊόντα, τότε ένα αντηλιακό σώματος στη μορφή λαδιού  βοηθά, αφού τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κρεατίνη όπως το τελευταίο στρώμα της επιδερμίδας.

3. Ξεβγάζετε τα μαλλιά σας . Για να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά από το αλάτι και το χλώριο, πρέπει να τα ξεβγάζετε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να έχετε μαζί σας ένα σπρέι με γλυκό νερό.  Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, κάνετε την πρώτη βουτιά έχοντας πρώτα βρέξει καλά το κεφάλι σας με γλυκό νερό. Το ίδιο βοηθούν  και τα ειδικά κοντίσιονερ, που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα.

4. Να λούζεστε καθημερινά. Φροντίστε να λούζεστε στο τέλος κάθε μέρας, χρησιμοποιώντας ήπια, ενυδατικά σαμπουάν. Μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε μαλακτική κρέμα, ιδίως αν έχετε μακριά μαλλιά. Να κάνετε μάσκα τουλάχιστον μία φορά την  εβδομάδα. Αν έχετε ξανθά βαμμένα μαλλιά ή πολύ μακριά τότε μπορείτε να τα λούζετε μια φορά και τις υπόλοιπες ημέρες να τα ξεβγάζετε πολλές φορές και να βάζετε μαλακτική.

5. Μην κάνετε πιστολάκι.  Ο θερμός αέρας επιβαρύνει τα μαλλιά και όσο πιο θερμός είναι, τόσο το χειρότερο, αφού τα ξεραίνει ακόμη περισσότερο.

6. Μην κάνετε σφικτή αλογοουρά. Η σφικτή αλογοουρά μπορεί να δημιουργήσει αλωπεκία εξ έλξεως επειδή, ιδίως στα βρεγμένα μαλλιά, καταπονούνται οι θύλακοι των τριχών από την έλξη των μαλλιών με δύναμη προς τα πίσω.

7. Μην τα χτενίζετε βρεγμένα.  Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα με αλατόνερο είναι πολύ δύσκολο να ξεμπλεχτούν  και σπάνε πολύ εύκολα.

0

About the Author:

Add a Comment