Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑI ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Posted by:

Η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ, έχει πολλές και ευεργετικές ιδιότητες. Έχει τη δυνατότητα να απορροφάται από το δέρμα και να καταπολεμά την γήρανση της επιδερμίδας. Όταν η βιταμίνη C απορροφηθεί από το δέρμα, διατηρείται σε αυτό για 3 ημέρες και δεν αφαιρείται ούτε με τρίψιμο ούτε με νερό, ούτε με τον ιδρώτα.Η βιταμίνη C όχι μόνο αποτρέπει την καταστροφή του δέρματος από τις ηλιακές ακτίνες, αλλά μπορεί επίσης να επανορθώσει δερματικές βλάβες από ηλιακή ακτινοβολία. Έρευνες έχουν δείξει πως οι δερματικές βλάβες σε περιπτώσεις εφαρμογής της, σε σχέση με δέρματα δίχως την εφαρμογή αυτής, μειώθηκαν δραματικά. Επίσης, η τοπική χρήση της σε κατεστραμμένα δέρματα επιτάχυνε σημαντικά την ίαση σε σχέση με την πλήρη απουσία της. Από αυτήν την άποψη, η βιταμίνη C προσφέρει μαζί με το αντιηλιακό μια επιπλέον προστασία από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Και σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε ενισχύει την προστασία από τη βλάβη που προκαλείται από την UVB ακτινοβολία.Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται πολύ στα καλλυντικά γιατί προάγει την σύνθεση του κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτική δράση, αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος, ελαττώνει τις δυσχρωμίες και τις πανάδες, μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και τις ευρυαγγείες. Παράλληλα ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος, ανασυγκροτεί το υδρολιπιδικό φίλμ της επιδερμίδας και συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους. χρησιμοποιείται σε προϊόντα και θεραπείες για λεύκανση δέρματος όπου υπάρχουν πανάδες, δυσχρωμίες και σημάδια ακμής, γιατί όπως είναι γνωστό η βιταμίνη C έχει και λευκαντική δράση. Επίσης η χρήση της αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να μας χαρίζει ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.
ΣΥΣΤΥΝΟΝΤΑΙ:
• Κρέμα Antioxidant formula (doctor’s order) με βιταμίνη C, η οποία δίνει λάμψη, κάνει λεύκανση, μειώνει σε βάθος τις ρυτίδες και είναι ιδανική για τους καπνιστές. • Κρέμα Melanogenesis (doctor’s order) η οποία περιέχει βιταμίνη C που πέρα των παραπάνω έχει και αντιοξειδωτική δράση σε συνδυασμό με άλφα αρβουτίνη για μεγαλύτερη λευκαντική δράση επίσης περιέχει aha όπου δρούν και στην βελτίωση της υφής του δέρματος. Είναι ιδανική και για τα δέρματα που εκτείθονται στον ήλιο.
• Κρέμα Regeneration prescription (doctor’s order) με βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην θρέψη, σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος. Site: www.doctorsorder.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment