ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Posted by:

Το καλοκαίρι το αγαπάμε και επιτέλους μπήκαμε σε αυτό, γιατί είναι  εποχή χαλάρωσης, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό με το δέρμα που μένει εκτεθειμένο στον ήλιο, ενώ η συνεχής έκθεση στο νερό ιδιαίτερα το θαλασσινό μπορεί να το ξεράνει.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε.

Να αλείφουμε με αρκετό αντηλιακό όλα τα σημεία του σώματος που θα εκτεθούν στον ήλιο χωρίς να  ξεχνάμε τα αυτιά και το ντεκολτέ, μισή ώρα πριν βγούμε  από το σπίτι. Να επαναλαμβάνουμε κάθε 2 ώρες την επάλειψη σε αυτά ανεξάρτητα από τον δείκτη προστασίας, αν ιδρώσουμε . Αν είμαστε στην πισίνα ή στη θάλασσα και κολυμπήσουμε, πρέπει να ξαναβάλουμε αντηλιακό όταν βγούμε ακόμη και αν αναφέρεται σε αυτό  ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, αυτό δείχνει ότι μας προστατεύει επαρκώς την ώρα που κολυμπάμε.

Χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό ακόμα κι αν έχει συννεφιά.

Αν έχουμε λιπαρό δέρμα να προτιμούμε τα oil-free αντηλιακά, αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα τότε αντηλιακό χωρίς άρωμα και μόνο με φυσικά φίλτρα. Αν το δέρμα μας είναι ξηρό ή είμαστε σε μεγαλύτερη ηλικία, το αντηλιακό να είναι σε μορφή κρέμας και από κάτω από αυτό βάζουμε την ενυδατική μας. Αν έχετε πανάδες τότε οι κρέμες με βιταμίνη C, άλφα-αρβουτίνη και Aha μειώνουν την επιδείνωση τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις καλυτερεύουν.

 H ενυδάτωση με κρέμα θα πρέπει να γίνεται μισή ώρα πριν από τη χρήση του αντιηλιακού.

Το σώμα μας θα πρέπει να το βοηθάμε να ενυδατώνεται  έπειτα από κάθε ντους και να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε γάμπες, χέρια και πλάτη που έχουν αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι.

 Προϊόντα που περιέχουν υδρόφιλα μόρια όπως η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώμη, το cupuacu butter, η πανθενόλη είναι τα πιο κατάλληλα .

Καλό είναι να προτιμούμε τις λοσιόν για το καλοκαίρι  απ’ ότι τις κρέμες, γιατί είναι λιγότερο λιπαρές και δεν προκαλούν θυλακίτιδα.

Δερματολόγικες κρέμες τις οποίες έχει επιμεληθεί η Δερματολόγος Λαμπρινοπούλου Κατερίνα, δημιουργημένες  ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Site: www.doctorsorder.gr Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment