ΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Posted by:

5be09b8d48eb120da4696252

Οι ουλές ακμής είναι το αποτέλεσμα είτε μιας σοβαρής ακμής, δηλαδή αυτής της μορφής που εμφανίζει κύστες και φλεγμονώδεις βλάβες, είτε μιας μετρίου μορφής ακμής κατά την οποία ο ασθενής είχε την τάση να πειράζει το δέρμα του. Η ανάγκη της εποχής, να έχουμε ένα ωραίο δέρμα, μας οδηγεί στην αντιμετώπισή τους αφού η εικόνα ενός άσχημου αισθητικά δέρματος μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη σε κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές. Οι θεραπείες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι τα χημικά πίλινγκ, η δερματοαπόξεση, τα Laser.

Με τα χημικά πίλινγκ επιτυγχάνουμε ελεγχόμενο έγκαυμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζουμε το δέρμα να αναπλαστεί. Η μέθοδος αυτή έχει καλό αποτέλεσμα στις κόκκινες ουλές, ενώ για τις λευκές παλαιότερες ουλές το αποτέλεσμα είναι συνήθως απογοητευτικό.

Η δερματοαπόξεση είναι μια χειρουργική μέθοδος, η οποία αν και έχει καλό αποτέλεσμα, έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, αφού αφαιρούμε με ένα ειδικό εξάρτημα όλη την επιδερμίδα. Τα παλαιότερα Laser Co2 και Erbium έχουν το ίδιο πρόβλημα αποθεραπείας με τη δερματοαπόξεση, αν και έχουν καλό αποτέλεσμα, ιδίως το Co2 που είναι πιο επεμβατικό.

Έτσι, για να αντιμετωπίζουμε το δύσκολο πρόβλημα των ουλών, χωρίς όμως να απέχουμε από την κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή, έγινε μια προσθήκη στον φακό των Laser με τη βοήθεια της οποίας η ακτίνα του Laser περνάει μέσα από ένα εξάρτημα το οποίο αφήνει μόνο κλάσματά της να περάσουν. Η τεχνολογία αυτή καλείται fraxial και είναι η μέθοδος που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, αφού αντιμετωπίζει τις ουλές χωρίς όμως ο ασθενής να πρέπει να μείνει σπίτι.

Με τη βοήθεια αυτής της μεθόδου η ακτίνα του Laser προκαλεί μικροσκοπικές βλάβες στο δέρμα αφήνοντας ανάμεσα τον υγιή απείραχτο ιστό, με αποτέλεσμα η επούλωση να είναι γρήγορη. Τα αποτελέσματα της θεραπείας στο ιατρείο μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα αν ο ασθενής κάνει και συγκεκριμένη τοπική αγωγή στο σπίτι.

Έτσι, εκτός από τις αντιηλιακές κρέμες που δίνουμε μετά την εφαρμογή του laser, καθώς και μία κρέμα που περιέχει  αναπλαστικoύς παράγοντες, μείγματα που φτιάχνουμε στο φαρμακείο και τα οποία περιέχουν τρετινοΐνη, (ένα ρετινοειδές δηλαδή οξύ της βιταμίνης Α) βοηθούν στην αύξηση του πάχους του χορίου, δηλαδή του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα όπου υπάρχει και το πρόβλημα.

Τα άλφα (ΑΗΑ) και βήτα (ΒΗΑ) υδροξυοξέα, επειδή προκαλούν ένα συνεχές μικροσκοπικό πίλινγκ, έχουν και αυτά θέση στην τοπική αγωγή βοηθώντας κυρίως τις δυσχρωμίες που συνοδεύουν τις ουλές ακμής, ηπιότερες ουλές και βλάβες ακμής που συνήθως συνυπάρχουν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment