ΕΧΩ ΑΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΟΥ….

Posted by:

sure-fire-ways-to-prevent-hair-fall_MobileHome
Τα μαλλιά αποτελούσαν και αποτελούν σημαντικό στοιχείο της εμφάνισής μας. Η τριχόπτωση ειδικά αν είναι μεγάλη και μακροχρόνια προκαλεί ιδιαίτερο άγχος στην ασθενή. Αιτιολογικά μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικά αίτια( ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία) σε ορμονολογικά αίτια
( νόσοι θυρεοειδούς, ανδρογεννητικό σύνδρομο κλπ), σε φάρμακα, σε έλλειψη σιδήρου, σε πτώση του αιματοκρίτη , στο έντονο stress, σε ανοσολογικά αίτια κ.α.
Χορηγούνται από τον δερματολόγο τοπικά και συστηματικά σκευάσματα, ανάλογα με το είδος και το αίτιο της τριχόπτωσης. Για να γίνει σωστή εκτίμηση της κλινικής εικόνας από τη δερματολόγο, η ασθενής θα πρέπει να προσέλθει στο ιατρείο όντας άλουστη για 1-2 μέρες και αχτένιστη την ίδια μέρα. Η παρακολούθηση γίνεται ανάλογα με τη περίπτωση συνήθως κάθε 2-3 μήνες.
Επεμβατικές μέθοδοι είναι οι διηθήσεις , δηλαδή οι μικροσκοπικές ενέσεις που γίνονται με ειδικό μηχάνημα που διαχέει το φάρμακο στο χόριο χωρίς να τρυπάει το δέρμα, ή με τη χρήση ενός κυλίνδρου ο οποίος έχει στην επιφάνεια του μικροσκοπικές βελόνες.
Τέλος υπάρχει και η μεταμόσχευση μαλλιών όταν όμως έχει αδειάσει το τριχωτό της κεφαλής και όχι σαν μέσο πύκνωσης αφού μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των ήδη υπαρχόντων τριχών.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913757
0

About the Author:

Add a Comment