ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ;

Posted by:

Squeezing acne on nose close up

 

Οι πόροι αυτοί είναι διευρυμένοι και στο άνω τμήμα τους υπάρχει σμήγμα με μελανίνη η οποία προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία ώστε αυτή να μην εισχωρήσει στον πόρο, ή είναι ανοιχτοί φαγέσωρες (μπιμπίκια). Είναι αρκετά αντιαισθητικοί, ειδικά όταν βρίσκονται σε εμφανή σημείο όπως το πρόσωπο.

 

Η κύρια αιτία  που τους κάνει να εμφανίζονται στο δέρμα είναι η ύπαρξη ακμής. Εκεί οι μαύροι πόροι είναι ανοιχτοί φαγέσωρες και εντοπίζονται σε όλο το πρόσωπο κυρίως σε μύτη, μέτωπο και πηγούνι και περιέχουν σμήγμα.

Αν μάλιστα προεξάρχουν των άλλων βλαβών ή είναι η μόνη βλάβη, τότε η ακμή ονομάζεται φαγεσωρική.

Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε για πάντα από τους μαύρους πόρους και αυτό γιατί έχουν την τάση να επανεμφανίζονται αν εκεί υπάρχει κάποιο αίτιο π.χ. ακμή κλπ. Μπορούμε όμως να φροντίζουμε να τους απομακρύνουμε.

Οι καθαρισμοί στο ιατρείο σε συνδυασμό με μικροδερματοαποξέσεις βοηθάνε πολύ. Καθαρίζουν το δέρμα και το αφήνουν για αρκετό διάστημα χωρίς τις βλάβες. Επίσης ο δερματολόγος θα συστήσει και κάποια προϊόντα για την φροντίδα του προσώπου και στο σπίτι. Η θεραπεία από το στόμα καθαρίζει οριστικά τους φαγέσωρες και ο δερματολόγος θα κρίνει αν τη χρειάζεται κάποιος. Όπως επίσης και τη φροντίδα για το σπίτι με ειδικά προϊόντα καθαρισμού και κρέμες τρετινοΐνης ή ισοτρετινοΐνης.

Μια καλή λύση για το πρωί είναι κρέμες που περιέχουν τον παράγοντα mica που δεσμεύει την παραπάνω λιπαρότητα.

( Συστήνεταιη cr. continuous hydration oily της doctors order ).

Site: www.doctorsorder.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment