ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΔΕΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ;

Posted by:

21dd3146cffde81bb369b9ad66eb2589_XL

 

Το καλοκαίρι τελείωσε και μπήκε το φθινόπωρο… αφήνοντας σε αρκετούς από μας τα σημάδια του…

Η συχνότερη αλλαγή που παρατηρείται λόγω της επίδρασης του ήλιου είναι το μέλασμα (οι γνωστές μας πανάδες). Είναι η χαρακτηριστική αλλοίωση που μοιάζει με μάσκα από καφέ κηλίδες .  Δεν πρόκειται για δερματική πάθηση, αλλά για αισθητική αλλοίωση στην επιφάνεια του δέρματος, που εκδηλώνεται    από την υπερβολική – κατά τόπους – συγκέντρωση της μελανίνης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων. Σχηματίζεται σε διάφορα σημεία του σώματος, με έμφαση στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο, στο άνω χείλος και στα μάγουλα. Η καθημερινή και τακτική χρήση αντιηλιακής κρέμας βοηθάει στην αποφυγή τους ή στην εμφάνιση λιγότερων..


Τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα. Έχει αποδειχθεί όμως πως οφείλονται σε κληρονομική ή γενετική προδιάθεση, στη   έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία, σε λήψη φαρμάκων, εγκυμοσύνη.

Η αντιμετώπιση των πανάδων σε επιφανειακά στρώματα του δέρματος αντιμετωπίζονται με συνδυασμό λευκαντικών ουσιών και απολεπιστικών παραγόντων (peelings). Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν και τα μηχανήματα που κάνουν απόξεση του παθολογικού δέρματος μηχανικά όπως οι συσκευές με μικροκρυστάλλους (δερματοαπόξεση).

Τα σύγχρονα μηχανήματα Laser  με κύριο εκπρόσωπο το fractionalCO2, στα χέρια εξειδικευμένων ιατρών δίνουν τη λύση σε αρκετές περιπτώσεις.  Όμως, παρόλο που όλες αυτές οι θεραπείες έχουν θεαματικά αποτελέσματα, χρειάζεται προσοχή και φροντίδα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, για την αποφυγή υποτροπών.  Η αγωγή για τις πανάδες περιλαμβάνει τοπικά φάρμακα που θα συστήσει ο δερματολόγος και συνδυασμοί θεραπειών.

Η πλέον ενδεδειγμένη χρονική στιγμή για να αρχίσετε μια θεραπεία, θεωρείται αυτή μεταξύ του φθινοπώρου και της άνοιξης, αφού τότε η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι έντονη.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment