ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Posted by:

web-banner-cb_orig

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος που προστατεύει όλους τους ιστούς και τα όργανα από μηχανικούς, θερμικούς, ηχητικούς, χημικούς και άλλους παράγοντες. Το δέρμα αναπλάθεται 24 ώρες το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί πρέπει να διατηρείται υγιές, προκειμένου να μπορέσει να επιτελέσει τις λειτουργίες του. Ωστόσο μικροτραυματισμοί δημιουργούνται συνεχώς στο δέρμα, από διάφορους εξωγενείς παράγοντες, αλλά μόνο οι τραυματισμοί που φτάνουν βαθιά στο χόριο, δηλαδή στη στιβάδα που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και πάνω από το λιπώδη ιστό, γίνονται αντιληπτοί από εμάς, γιατί τότε αισθανόμαστε πόνο.

Το δέρμα λοιπόν χρειάζεται συνεχή προστασία και φροντίδα. Πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό; Προσέχοντας να μη γίνονται μικροτραυματισμοί, αποφεύγοντας την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες και μη χρησιμοποιώντας χημικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν έστω και ήπια εγκαύματα.

Για την ανάπλαση του δέρματος, όταν δεν υπάρχουν σαφή κλινικά σημεία βλάβης, προτείνονται προϊόντα ήπια για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση-ανάπλασή του. Τα προϊόντα σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να περιέχουν τις ακόλουθες ουσίες: βρώμη, μαντεκασοσίδη, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Α.

Η βρώμη είναι μια ουσία που, εκτός από την έντονη ενυδατική της δράση, προσφέρει και σημαντική ανάπλαση στο δέρμα.

Η μαντεκασοσίδη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται από παλιά για την ισχυρή αναπλαστική και επουλωτική της δράση, ακόμα και σε βαθύτερα τραύματα, στα οποία μπορεί να έχουμε λύση της επιδερμίδας και του χορίου.

Η βιταμίνη Ε είναι από τις ουσίες με τη μεγαλύτερη δυνατότητα ανάπλασης και επούλωσης, γι’ αυτό και κρέμες που την περιέχουν προτείνονται συχνά από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς μετά από επεμβάσεις, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η βιταμίνη Α αναπλάθει το δέρμα, «μαστιγώνοντας» τους ινοβλάστες να παράγουν περισσότερο και καλύτερο κολλαγόνο για να επουλώσουν τη βλάβη.

Σε γενικές γραμμές, οι κρέμες που προτείνονται για καλύτερη ανάπλαση είναι αυτές που περιέχουν δύο ή τρία από τα παραπάνω συστατικά.

Επισκεφθείτε το site: doctorsorder.grγια να ενημερωθείτε για τις δερματολογικές κρέμες τις οποίες έχει επιμεληθεί η Δρ. Λαμπρινοπούλου Κατερίνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment