ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ…

Posted by:

 

istockphoto-914478746-612x612

Η μέρα και η νύχτα, το κρύο και η ζέστη, η βροχή και η ανθοφορία, όλα αυτά επηρεάζουν το δέρμα μας. Άλλοτε το «ξυπνούν» και άλλοτε το «κοιμίζουν». Το δέρμα μας λοιπόν έχει και αυτό το χρόνο του και κυρίως θέλει το χρόνο του…για αυτό μην πιστεύετε σε υποσχέσεις όπως: «Σε 3 μέρες, το δέρμα σας θα γίνει πιο λείο και νεανικό» Δεν πρέπει ποτέ να βιαζόμαστε να δοκιμάσουμε μια νέα κρέμα που μας υπόσχεται ότι θα   «μεταμορφώσει» την επιδερμίδα μας μέσα σε 3 ημέρες. Η βιασύνη απορυθμίζει το δέρμα. Κάθε νέα θεραπεία, όπως κάθε νέα αλλαγή της εποχής μπορεί να διαταράξει την ισορροπία. Για να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα μιας νέας φόρμουλας που δοκιμάσαμε πρέπει πρώτα να την αφήσουμε να κάνει τον κύκλο της κατά τη διάρκεια της κυτταρικής ανανέωσης που διαρκεί 28 ημέρες. Είναι σημαντικό επίσης να ξέρουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ
H γνώση της επιδερμίδας σας αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για να κατανοήσετε τις ανάγκες της και πώς να τη φροντίζετε σωστά.

 

Tύπος Eπιδερμίδας: Kανονική

Xαρακτηριστικά: Λαμπερή και απαλή στην υφή, χωρίς μαύρα στίγματα, σπυράκια και μεγάλους πόρους. Η λιπαρότητα και η υγρασία βρίσκονται σε ισορροπημένα επίπεδα

Tύπος Eπιδερμίδας: Λιπαρή

Xαρακτηριστικά: Oι πόροι της είναι αρκετά μεγάλοι και συνήθως γυαλίζει. Eμφανίζει συχνά σπυράκια και μαύρα στίγματα, ενώ εύκολα μπορεί να εμφανίσει και ακμή. Xρειάζεστε ένα ενυδατικό προϊόν σε ελαφριά μορφή που να ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και να δίνει ματ όψη στην επιδερμίδα σας.

Tύπος Eπιδερμίδας: Ξηρή

Χαρακτηριστικά: Είναι συνήθως λεπτή, θαμπή, δείχνει λεία, αλλά είναι τραχιά στην υφή. Οι πόροι της είναι μικροί ακόμα και στη μύτη, μπορεί να τραβάει και να ξεφλουδίζει, ειδικά το χειμώνα.

Tύπος Eπιδερμίδας: Mεικτή

Χαρακτηριστικά: Παρουσιάζει λιπαρότητα και γυαλάδα στο «T» και ξηρότητα στα μάγουλα και στο λαιμό. Aυτή η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τη λιπαρή και από την ξηρή επιδερμίδα και οι ανάγκες της είναι διαφορετικές ανά περιοχή.

 

Ενημερωθείτε για τις δερματολογικές κρέμες doctor’s order μπαίνοντας στο site: doctorsorder.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment