ΒΡΩΜΙΔΡΩΣΙΑ…ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ.

Posted by:

images

Όταν το σώμα μας εμφανίζει δυσάρεστη οσμή οφείλεται στα βακτήρια που ζουν στο δέρμα και διασπούν πρωτεΐνες σε ορισμένα οξέα και αυτό ονομάζεται βρωμιδρωσία. Η  βρωμιδρωσία εμφανίζεται όταν ένας άνθρωπος φτάνει στην εφηβεία, στις γυναίκες 14-16 ετών  και στους άρρενες  15-17 ετών. Οι  παχύσαρκοι, εκείνοι που τρώνε τακτικά πικάντικα τρόφιμα, η παίρνουν ορισμένα φάρμακα καθώς και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις, είναι πιο επιρρεπή.

Οι άνθρωποι και ειδικά οι έφηβοι  που ιδρώνουν πολύ (υπεριδρωσία),  μπορεί επίσης να  εμφανίζουν πιο συχνά το φαινόμενο της βρωμιδρωσίας. Αυτό γίνεται γιατί στην ηλικία αυτή αρχίζει να αλλάζει το ορμονολογικό προφίλ και ιδίως τα ανδρογόνα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βρωμιδρωσίας. Επίσης οι έφηβοι που αθλούνται, φορούν αθλητικά παπούτσια και αθλητικά ρούχα όπου τα περισσότερα είναι συνθετικά και επειδή ιδρώνουν πιο πολύ αυτό συμβάλλει  στην ανάπτυξη βακτηρίων  και στην κακοσμία. Άσχημη μυρωδιά είναι πιο πιθανό να συμβεί στα πόδια μας,  μασχάλες, γεννητικά όργανα,  αφαλό, πρωκτό και πίσω από τα αυτιά.

Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν δύο είδη ιδρωτοποιών αδένων, οι εκκρινείς και οι αποκρινείς αδένες. Οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος και οι αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται κυρίως στις περιοχές του σώματος που υπάρχουν τρίχες (π.χ. μασχάλες και γεννητικά όργανα) και απελευθερώνουν χημικές ουσίες με χαρακτηριστική μυρωδιά, τις φερομόνες.

Η βρωμιδρωσία εκδηλώνεται κατά την εφηβεία, καθώς σε αυτό το στάδιο της ζωής αναπτύσσονται οι αποκρινείς αδένες. Η βρωμιδρωσία πλήττει συχνότερα τους άνδρες, καθώς παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα σε σύγκριση με τις γυναίκες. Το βασικότερο βήμα για την αντιμετώπιση της βρωμιδρωσίας είναι η απομάκρυνση των βακτηρίων από τις περιοχές του σώματος που παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment