Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 20 ΜΕ 45

Posted by:

madres-e-hijas-vip-y-sus-grandes-parecidos

Μια γενική συμβουλή στις γυναίκες ηλικίας 20-45 ετών είναι ότι η ενυδάτωση προσώπου και σώματος είναι απαραίτητη. Ειδικότερα, το καλοκαίρι η περιποίηση του δέρματος αφορά κυρίως την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία. Το χειμώνα η φροντίδα του δέρματος, εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να στοχεύει, κυρίως στις ηλικίες μετά τα 30 και στην αντιγήρανση.  Και αυτό επειδή οι κρέμες που προσφέρουν σημαντική αντιγηραντική δράση δεν είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι.

Μετά την εφηβεία, τα προϊόντα καθαρισμού που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος:

Αν έχετε  κανονικό δέρμα επιλέξτε μους και ειδικά νερά καθαρισμού.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με σαπούνια ή γέλες πλυσίματος πιο ενυδατικές (σε σύγκριση με την προηγούμενη ηλικιακή ομάδα).

Αν έχετε ξηρό δέρμα, καλύτερα θα είναι να χρησιμοποιείτε γαλακτώματα ή ειδικά νερά για ντεμακιγιάζ και καθαρισμό προσώπου.

Για τον καθαρισμό του σώματος, αν ανήκετε στα τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ήπια και ενυδατικά σαπούνια.

Η ενυδάτωση στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας είναι απαραίτητη, τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μάτια, και πρέπει να εφαρμόζεται 1-2 φορές την ημέρα, πριν από το μέικ-απ.

Οι ουσίες που αποδεδειγμένα προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα είναι η πανθενόλη, η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η αλλαντοΐνη και τα κεραμίδια.

Μετά την ηλικία των 30 ετών, καλό είναι να ενυδατώνεστε με κρέμες που περιέχουν αντιγηραντικούς παράγοντες, όπως Α-υδροξυοξέα, βιταμίνη C βραδείας αποδέσμευσης, βιταμίνη Α (ρετινόλη), Q10, πεπτίδια, οι οποίοι,είτε από μόνοι τους είτε καλύτερα όταν συνυπάρχουν, έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην πρόληψη και θεραπεία των σημείων της γήρανσης και κυρίως των ρυτίδων.

Οι δυσχρωμίες είναι ένα σημάδι γήρανσης,  συνεπώς οι κρέμες που περιέχουν Α-αρβουτίνη, Aha και βιταμίνη C βραδείας αποδέσμευσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συνδυαστικά. Ο καλύτερος τρόπος για την εφαρμογή και των δύο επιλογών είναι η εναλλάξ εφαρμογή το βράδυ. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα να απομακρύνετε τις νυχτερινές αντιγηραντικές κρέμες με πλύσιμο, ώστε να αποφεύχθεί η ερυθρότητα.

Και εννοείται ότι οφείλετε να απλώνετε μια αντηλιακή κρέμα  το πρωί πάνω από την ενυδατική σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

www.doctorsorder.gr

0

About the Author:

Add a Comment