Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Posted by:

preview

Κατά τη περίοδο της εμμηνόπαυσης το ορμονολογικό προφίλ αλλάζει, ενώ μειώνεται η συνοχή των κυττάρων της επιδερμίδας που προκαλεί μεγάλη διαδερμική απώλεια νερού. Αποτέλεσμα είναι το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό, πιο άγριο, πιο αφυδατωμένο.

Για τον καθαρισμό του προσώπου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται γαλακτώματα ή ήπια νερά.

Η αντιγήρανση εδώ καλό είναι να γίνεται με διαφορετικής σύστασης αντιγηραντικές κρέμες, το πρωί και το βράδυ: Το πρωί η κρέμα θα πρέπει να περιέχει βιταμίνη C βραδείας αποδέσμευσης, Q10 (καλύτερα σε νανοσωματίδια για καλύτερη απορρόφηση) και πεπτίδια. Η νυχτερινή αντιγηραντική κρέμα θα πρέπει να περιέχει βιταμίνη Ε σε υψηλή περιεκτικότητα, ρετινόλη σε συγκέντρωση πάνω από 1%, Α-υδροξυοξέα σε υψηλές συγκεντρώσεις (πάνω από 7-8%).

Οι ενυδατικές κρέμες θα πρέπει να περιέχουν κεραμίδια, φωσφολιπίδια, υαλουρονικό οξύ, ουρία, ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο αλλά και βούτυρα καριτέ, cupuacu κ.ά.

Συστήνω η ενυδατική κρέμα να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την πρωινή αντιγηραντική και μετά την αντιλιακή. Το βράδυ να εφαρμόζεται μόνο η αντιγηραντική ώστε να δρα καλύτερα.

Για το σώμα, προτείνεται καθημερινή ενυδάτωση με πλούσιες και λιπαρές κρέμες που θα βοηθήσουν να μειωθεί η διαδερμική απώλεια νερού.

Επίσης οι γυναίκες ηλικίας 45 και άνω να αποφεύγετε τα καθημερινά πολύ ζεστά μπάνια, γιατί το ήδη ξηρό δέρμα γίνεται ακόμη ξηρότερο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται εκζέματα και να προκαλείται κνησμός.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

www.doctorsorder.gr

0

About the Author:

Add a Comment