ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ

Posted by:

d0918f_53e728363810458d996e49c71325a502_mv2

Τα θηλώματα μοιάζουν με κρεατοελίτσες στο χρώμα του δέρματος, είναι  καλοήθεις σαρκώδεις βλάτίδες και εντοπίζονται σε πτυχές του δέρματος. Διαφορετικά ονομάζονται ακροχορδόνες. Συνήθως εμφανίζονται μετά την ηλικία των τριάντα και προσβάλλονται από αυτά, πιο συχνά οι γυναίκες από τους άντρες.

Η εμφάνιση πολλών σε αριθμό θηλωμάτων, έχει αναφερθεί ότι οφείλεται σε οικογενή προδιάθεση. Οι βλάβες είναι συνήθως χωρίς συμπτώματα εκτός αν πειραχτούν ή εξαιτίας της θέσης που βρίσκονται να ερεθιστούν (από κοσμήματα, ρούχα λόγω τριβής).

Τα θηλώματα μπορεί να είναι επίπεδα ή νηματοειδή, όμως τις περισσότερες φορές είναι μαλακά, σαρκώδη με βραχύ μίσχο και έχουν το χρώμα του δέρματος. Προσβάλλουν τις μασχάλες, τον λαιμό τις μηρογεννητικές πτυχές, την περιοχή γύρω από τα βλέφαρα, αλλά και τον κορμό.

Η αφαίρεση των θηλωμάτων γίνεται για αισθητικούς λόγους, τις περισσότερες φορές ή από ενόχληση όταν είναι σε σημεία του σώματος που μπορεί να υπάρχει τριβή.

Τα θηλώματα αφαιρούνται για αισθητικούς λόγους, όμως πέρα από αυτό,αν οι βλάβες δεν θεραπευτούν ντότε θα επιμένουν εφ’όρου ζωής και η συστροφή τους μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβωση και  ευαισθησία των βλαβών.

Η αφαίρεση τους γίνεται γρήγορα ανώδυνα και αναίμακτα, με χαμηλό κόστος.

Μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2106049190-2106913575

0

About the Author: