ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

Posted by:

 

beauty-woman-skin-light-735x400

H γνώση της επιδερμίδας σας αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για να κατανοήσετε τις ανάγκες της και πώς να τη φροντίζετε σωστά.

 

Tύπος Eπιδερμίδας: Kανονική

Xαρακτηριστικά: Λαμπερή και απαλή στην υφή, χωρίς μαύρα στίγματα, σπυράκια και μεγάλους πόρους. Η λιπαρότητα και η υγρασία βρίσκονται σε ισορροπημένα επίπεδα

Tύπος Eπιδερμίδας: Λιπαρή

Xαρακτηριστικά: Oι πόροι της είναι αρκετά μεγάλοι και συνήθως γυαλίζει. Eμφανίζει συχνά σπυράκια και μαύρα στίγματα, ενώ εύκολα μπορεί να εμφανίσει και ακμή. Xρειάζεστε ένα ενυδατικό προϊόν σε ελαφριά μορφή που να ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και να δίνει ματ όψη στην επιδερμίδα σας.

Tύπος Eπιδερμίδας: Ξηρή

Χαρακτηριστικά: Είναι συνήθως λεπτή, θαμπή, δείχνει λεία, αλλά είναι τραχιά στην υφή. Οι πόροι της είναι μικροί ακόμα και στη μύτη, μπορεί να τραβάει και να ξεφλουδίζει, ειδικά το χειμώνα.

Tύπος Eπιδερμίδας: Mεικτή

Χαρακτηριστικά: Παρουσιάζει λιπαρότητα και γυαλάδα στο «T» και ξηρότητα στα μάγουλα και στο λαιμό. Aυτή η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τη λιπαρή και από την ξηρή επιδερμίδα και οι ανάγκες της είναι διαφορετικές ανά περιοχή

Το καλοκαίρι η έκκριση σμήγματος είναι αρκετή, οι πόροι διαστέλλονται για να μπορεί το δέρμα να αναπνέει. Στο οπλοστάσιό σας θα πρέπει να διαθέτετε όλα τα δυνατά μέτρα προφύλαξης από τις επιθέσεις του ήλιου, αλλά και τα aftersun προϊόντα. Κρέμες με αντιοξειδωτικούς παράγοντες όπως Q 10 και βιταμίνης Cβοηθούν στη μείωση της οξειδωτικής δράσης του ήλιου. Παράλληλα, ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να απομακρύνονται από το δέρμα τα αντηλιακά φίλτρα.

 

 

Αλλιώς συμπεριφέρεται το δέρμα μας τη μέρα και αλλιώς τη νύχτα. Οι διαφορές είναι μεγάλες.

 

Το πρωί τα κύτταρα του δέρματος αναγνωρίζουν τη φωτεινότητα και αναπτύσσουν μηχανισμούς προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση. Χρειάζεται μια κρέμα που θα το προστατεύει από το φως και ταυτόχρονα θα το ενυδατώνει. Κατά τη διάρκεια της ημέρας επίσης το Ph γίνεται περισσότερο όξινο ώστε να μπορεί η επιδερμίδα να προφυλάσσεται από τις βακτηριακές επιθέσεις. Προς το απογευματάκι το  δέρμα γίνεται πιο ανθεκτικό στον πόνο.

Το βράδυ μεταξύ 10 και μία τα ξημερώματα τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα το βράδυ το δέρμα απομακρύνει τις τοξίνες και ξαναδημιουργεί υδρολιπιδικό φίλτρο που προστατεύει την υγρασία του.

 

Κατά διαστήματα ένα Σαββατοκύριακο το μήνα επιβάλλεται να μην βάζετε τίποτα στο δέρμα σας ώστε να το αφήσετε να αναπνεύσει.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106913575-2106049190

0

About the Author: