ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Posted by:

4CB997F400000578-5782355-image-a-33_1527594091047

Εκτός από το αντιηλιακό υπάρχουν και άλλες ουσίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να αυξήσουμε την προστασία του δέρματος μας από τον ήλιο. Έτσι καλλυντικά που περιέχουν βιταμίνη C δρουν φωτοπροστατευτικά, λευκαντικά (χρήσιμη ιδιότητα ειδικά σε με πανάδες και κηλίδες) αλλά και μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί ο ήλιος και είναι υπεύθυνες όχι μόνο για φωτογήρανση αλλά και προκαρκινικές και καρκινικές βλάβες του δέρματος. Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C θα πρέπει να μένουν σε δροσερό μέρος, να προσέχουμε να κλείνουμε καλά το καπάκι γιατί οξειδώνονται και να είναι σε περιεκτικότητα άνω του 2% ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές. Μάλιστα καλύτερες είναι αυτές που η φαρμακοτεχνική μορφή τους εξασφαλίζει βραδεία αποδέσμευση ώστε να ελαχιστοποιείται η οξείδωση τους.

Κρέμες αντιγηραντικές, επίσης αξιόλογες για αυτή την περίοδο είναι αυτές που περιέχουν συνένζυμο Q10, του οποίου την αντιοξειδωτική δράση γνωρίζουμε, όμως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα, συμβάλλοντας στην μείωση των ελεύθερων ριζών και βρίσκεται μειωμένο στις φωτοεκτεθειμενες περιοχές.

Έτσι λοιπόν η χρήση τέτοιων προϊόντων ειδικά αν αυτά είναι σε μορφή νανοσωματιδίων ώστε να απορροφάται καλύτερα από τα κύτταρα συμβάλλει ουσιαστικά στην διατήρηση ενός νεανικού δέρματος.

 

Συστήνονται: Antioxidant formula (doctor΄s order)

www.doctorsorder.gr

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author: