ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER…ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Posted by:

Young beautiful woman. perfect skin. armpit's care

Τις περισσότερες φορές,  όταν ακούμε αποτρίχωση με laserσκεφτόμαστε την αισθητική παρέμβαση ώστε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Παρόλα αυτά το Laserαποτρίχωσης θεραπεύει  και δερματοπάθειες .

Μια από αυτές τις δερματοπάθειες είναι η θυλακίτιδα η οποία είναι φλεγμονή του θύλακα της τρίχας μετά από ξύρισμα, από τριβή ή μετά από αποτρίχωση με κερί. Η πρώτη συμβαίνει στο λαιμό και τον αυχένα, γιατί το ξύρισμα ιδίως όταν γίνεται με την αντίθετη φορά της τρίχας έχει σαν αποτέλεσμα η τρίχα να βγαίνει όχι μέσα από τον αυλό της τριχοσμηγματογόνου μονάδας, αλλά λοξά προκαλώντας φλεγμονή στο δέρμα. Εδώ το laserέρχεται είτε να εξαφανίσει την τριχοφυΐα στην περιοχή στην περιοχή, είτε να μειώσει τον αριθμό και το πάχος των τριχών ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν θυλακίτιδα.

Η δεύτερη αιτία εμφάνισης της θυλακίτιδας είναι από τριβή και συμβαίνει ανάμεσα στα πόδια και κυρίως ψηλά στους μηρούς. Στην περιοχή εκείνη λόγω πυκνής τριχοφυΐας και αυξημένης θερμότητας και υγρασίας αναπτύσσονται συχνά μύκητες. Εδώ λοιπόν η αποτρίχωση με laser, ακόμη και αν ελαττώσουμε μόνο την τριχοφυΐα, δίνει τη λύση στο πρόβλημα της θυλακίτιδας και της μυκητίασης.

Μια άλλη πάθηση που θεραπεύεται με την αποτρίχωση με laserείναι η πυώδης υδρωταδενίτιδα. Σε αυτήν αναπτύσσονται κύστες σε μηρογεννητικές πτυχές και μασχαλιαίες κοιλότητες οι οποίες είναι πολύ επώδυνες. Αφαιρώντας μόνιμα τις τρίχες από την περιοχή, ο ιδρωτοποιός αδένας που φλεγμαίνει και εκτός από πόνο μπορεί να προκαλέσει ουλές ή συρίγγια, υποστρέφει και έτσι υποχωρεί μόνιμα και η νόσος.

Έτσι λοιπόν, η αποτρίχωση με laserθα ξέρουμε ότι πολλές φορές αποτελεί θεραπεία και όχι μόνο  αισθητική παρέμβαση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment