ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΒΗΤΑ ΥΔΡΟΞΥΟΞΕΑ… ΔΡΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Posted by:

Beauty portrait of a young brunette woman with beautiful smile
 
AHA
Τα συγκεκριμένα οξέα έχουν πολλά οφέλη στην επιδερμίδα: Μειώνουν τις ρυτίδες, επουλώνουν τις ουλές της ακμής, ζωντανεύουν τον τόνο και το χρώμα του δέρματος, και του χαρίζουν μια φυσιολογική φρεσκάδα και νεανικότητα. Επίσης, αποτρέπουν την εμφάνιση εξανθημάτων, χάρη στην αντιβακτηριδιακή τους δράση.
Τα ΑΗΑ είναι φυσικά οξέα που προέρχονται κυρίως από φρούτα, ζαχαροκάλαμο και το ξινόγαλο, και τέτοια είναι το κιτρικό, από τα εσπεριδοειδή, το μαλικό, από τα μήλα και τα αχλάδια, το ταρταρικό, από τα σταφύλια, το μανδελικό, από το πικραμύδαλο. Ωστόσο, τα πιο γνωστά είναι το γλυκολικό οξύ, από τη ζάχαρη, και λακτικό οξύ, από το γάλα. Και τα δυο είναι κερατολυτικά, δηλαδή διασπούν την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, όπου έχουν εγκατασταθεί κοκκινίλες, ελαφριά σημάδια από την ακμή και κηλίδες υπερμελάχρωσης. Όμως, το γλυκολικό, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές καλλυντικό συστατικό που διεισδύει πολύ βαθιά στο δέρμα, επειδή έχει μικρότερο μοριακό βάρος. Από την άλλη, το λακτικό οξύ ακριβώς επειδή έχει μεγαλύτερο μοριακό βάρος είναι λιγότερο ερεθιστικό.
 
 
 
ΒΗΑ
Τα β-υδροξυοξέα, όπως είναι το πλήρες όνομά τους, είναι απολεπιστικά συστατικά που ωφελούν πολύ τον λιπαρό τύπο επιδερμίδας, καταπολεμούν την ακμή, τα μαύρα στίγματα και τα σπιθουράκια. Εκτός του ότι απομακρύνουν την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, διεισδύουν στους μπλοκαρισμένους πόρους και διασπούν τον συνδυασμό από σμήγμα και νεκρά κύτταρα, ο οποίος ευθύνεται για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια. Το πιο δημοφιλές ΒΗΑ είναι το σαλικυλικό οξύ, που εξάγεται από τον φλοιό ιτιάς και από τη σημύδα. Αν μια επιδερμίδα έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε, τότε μία κρέμα φροντίδας με σαλικυλικό οξύ θα έχει το ιδανικό αποτέλεσμα, γιατί θα απομακρύνει τα μαύρα στίγματα χωρίς να απογυμνώνει την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαιά της.
Το σαλικυλικό οξύ είναι και αντιφλεγμονώδες που σημαίνει ότι καταπραΰνει τα ερεθισμένα σπυράκια και μειώνει τις κοκκινίλες που οφείλονται στην ακμή.
Ένα άλλο είδος ΒΗΑ που συναντάμε αρκετά συχνά στις καλλυντικές συνθέσεις είναι το LHA, ένα παράγωγο του σαλικυλικού οξέως. Και αυτό, όπως το σαλικυλικό, ανανεώνει, απολεπίζει και καταπολεμά τις ακνεϊκές τάσεις, ωστόσο είναι αρκετά πιο ήπιο, για να γίνεται ανεκτό κι από τις ευαίσθητες επιδερμίδες.
Ο συνδυασμός ΑΗΑ και ΒΗΑ έχει διπλάσια αποτελεσματικότητα στην επίμονη ακμή, στα σημάδια από τις φθορές του ήλιου και στους φραγμένους πόρους γιατί κάνουν πιο ισχυρή απολέπιση.
 
Πώς γίνεται ο συνδυασμός: Απλά εναλλάσσετε μέρα παρά μέρα ένα καλλυντικό με ΑΗΑ με κάποιο άλλο που έχει ΒΗΑ ή επιλέξτε ένα προϊόν που περιέχει και τα δυο οξέα.
 
Συστήνεται: Κρέμα aha’s & bha’s της Doctor’s order η οποία περιέχει και άλφα και βήτα υδροξυοξέα στις κατάλληλες συγκεντρώσεις.
 
Site: www.doctorsorder.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190
0

About the Author:

Add a Comment