ΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ…

Posted by:

Lady_with_orange_towel_ffp

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και έχει πολλούς ρόλους. Να προστατεύει τα υποκείμενα όργανα από το κρύο και την ζέστη, από την πίεση και την τριβή, αλλά και να φροντίζει ώστε να μην μπαίνουν μικρόβια και ιοί στο σώμα μας. Το υγειές δέρμα δείχνει επίσης και μια γενικά καλή υγεία. Τον χειμώνα το κρύο και η απότομη ζέστη στα σπίτια μας το ταλαιπωρούν με αποτέλεσμα να το αφυδατώνουν και να γίνεται τραχύ και να ανοίγει. Ο σύγχρονοι άνθρωποι έχουν συνηθίσει τη συχνή χρήση αντισηπτικών σαπουνιών πιστεύοντας ότι έτσι προσφέρουν μια μεγαλύτερη καθαριότητα στο δέρμα και  απομάκρυνση μιας πιθανής επιμόλυνσης. Αυτό όμως δυστυχώς καταλήγει στο να έχουμε ακόμη περισσότερο αφυδάτωση με τα συνήθη αποτελέσματα. Αυτό κυρίως γίνεται στο δέρμα των χεριών, αλλά και του υπόλοιπου σώματος.

Τον χειμώνα θα πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα μας πολύ περισσότερο από ότι όλες τις άλλες εποχές. Τα σαπούνια που θα χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι ενυδατικά και το νερό χλιαρό και να μην κάνουμε μακροχρόνια μπάνια. Όλα αυτά θα βοηθήσουν ώστε να μην έχουμε απομάκρυνση των φυσικών λιπιδίων της επιδερμίδας. Παρόλα αυτά για να μην έχουμε πιθανότητα ξηρότητας του δέρματος που ακολουθείται από το αίσθημα του τραβήγματος και γιατί όχι και κνησμού, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε σε σταθερή βάση κρέμες πλούσιες ενυδατικές, αλλά και θρεπτικές.

Για το πρόσωπο να προτιμάμε κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και καλύτερα αυτό που είναι μικρού μοριακού βάρους, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερη η απορρόφηση του. Επίσης κρέμες που περιέχουν ουρία, πανθενόλη και βούτυρο με έναν καλό εκπρόσωπο του το cupuacu. Εξαιρετικό αποτέλεσμα έχουν και οι κρέμες που περιέχουν κεραμίδια γιατί δρούν σαν κεραμίδια και έτσι μειώνουν την διαδερμική απώλεια νερού, που είναι υψηλή τους χειμερινούς μήνες στο σκασμένο δέρμα. Όσον αφορά τη θρέψη μπορούμε να βάλουμε κρέμες που έχουν διάφορα έλαια όπως το λάδι ελιάς , το αμυγδαλέλαιο, το λάδι αβοκάντο, αλλά και κρέμες που περιέχουν σφιγγολιπίδια τα οποία διεγείρουν τους δικούς τους  παράγοντες λίπανσης του δέρματος.

Όσον αφορά το σώμα τώρα, οι κρέμες που περιέχουν βρώμη θα πρέπει να κατέχουν σημαντική θέση στην καθημερινότητα μας. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο συστατικό, είναι συστατικό επιλογής για τα άτομα με ατοπική δερματίτιδα που έχουν παθολογικά ξηρό δέρμα, αλλά επίσης έχει και αντικνησμώδη δράση. Επίσης η ουρία κάνει μια πολύ καλή ενυδάτωση στο δέρμα του σώματος. Τα ίδια θα πρέπει να ακολουθούμε και για τα χέρια μας. Πλύσιμο με ήπια ενυδατικά σαπούνια, με χλιαρό νερό και ενυδατική κρέμα. Την αντιηλιακή δεν θα πρέπει να την ξεχνάμε τον χειμώνα αφού και αυτή την εποχή ειδικά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ηλιόλουστες μέρες.

Παρόλα αυτά ο χειμώνας είναι μια εποχή που προσφέρεται για θεραπείες αντιγήρανσης. Έτσι Laserκαι πίλινγκ που δεν επιτρέπεται να γίνουν το καλοκαίρι  μπορούν να γίνουν τον χειμώνα. Τότε λοιπόν μπορούμε να απομακρύνουμε τις κηλίδες από πρόσωπο, μπούστο και χέρια. Μπορούμε να κάνουν θεραπείες για τις πανάδες, αλλά και να εξαλείψουμε μικρές ρυτίδες και να απαλύνουμε τις βαθύτερες. Παράλληλα, στο σπίτι μπορούμε να συνεχίσουμε την αντιγηραντική θεραπεία χρησιμοποιώντας κρέμες που περιέχουν Aha (οξέα φρούτων) και καλή συγκέντρωση τους είναι το 10%, ρετινόλη( Βιταμίνη Α) σε συγκεντρώσεις άνω του 1%. Θα δούμε λοιπόν ότι φροντίζοντας σωστά το δέρμα μας και κάνοντας και κάποιες θεραπείες σε αυτό, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να μας βρει νεότερους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2106913575

www.doctorsorder.gr

0

About the Author:

Add a Comment