ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ 

Posted by:

γυναίκα-με-hands-on-her-neck-και-κοιτάζοντας-down_23-2147647715

Χρειάζεται να γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τις ανάγκες της ώστε να φροντίσετε σωστά.

 

Η Κανονική επιδερμίδα είναι απαλή στη υφή, λαμπρή και δεν παρουσιάζει μαύρα στίγματα, σπυράκια και μεγάλοι πόροι. Η λιπαρότητα και η υγρασία βρίσκονται σε ισορροπημένα επίπεδα. Σε αυτή την επιδερμίδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγιεινά κρέμες που έχουν δημιουργηθεί για κανονικό δέρμα. Επίσης μια θεραπεία που συμβάλλει στο να λάμπει ακόμα περισσότερο η επιδερμίδα σας είναι το       laser fraxial.

Η ξηρή επιδερμίδα είναι συνήθως λεπτή, μουντή και δείχνει λεία, αλλά είναι τραχιά στην υφή. Οι πόροι της είναι μικρές ακόμα και στο μύτη, μπορούν να τραβούν και να ξεφλουδίζουν, ειδικά το χειμώνα. Χρειάζεται φροντίδα με κρέμες ενυδατικές και θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία που προσφέρει ενυδάτωση στο βάθος.

 

Σε λιπαρή επιδερμίδα οι πόροι είναι αρκετά μεγάλες και συνήθως γυαλίζουν. Συχνά εμφανίζονται σπυράκια και μαύρα στίγματα, ενώ εύκολα μπορεί να εμφανιστεί και ακμή. Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα ενυδατικό προϊόν σε ελαφρά μορφή που ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και δίνει ματ όψη. Επίσης θα ήταν καλή θεραπεία με δερματοπάθεια και καθαρισμό για να αφαιρεθούν σπυράκια ή μαύρα στίγματα.

 

 

Η μεικτή επιδερμίδα παρουσιάζει λιπαρότητα και γυαλάδα στην περιοχή «Τ» και ξηρότητα στα μάτια και το τζάκι. Η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα γιατί συνδυάζει χαρακτηριστικά και από την λιπαρή και από την ξηρή επιδερμίδα και οι ανάγκες της είναι διαφορετικές ανά περιοχή.

 

Το κοινό σε όλες τις μορφές δέρματος είναι η ανάγκη για φροντίδα. Πέρα από την καθημερινή φροντίδα με αντιγηραντικές και υγιεινές κρέμες, υπάρχουν θεραπείες που γίνονται στην ιατρείο και που θα συστήσει ο δερματολόγος για κάθε τύπο και ανάγκες δέρματος που θα καλυφθούν σε βάθος.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment