ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

Posted by:

Oily Skin On The Face

 

 

Οι μαύροι πόροι είναι διευρυμένοι πόροι που στο άνω τμήμα τους υπάρχει σμήγμα με μελανίνη η οποία προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία ώστε αυτή να μην εισχωρήσει στον πόρο, ή είναι  ανοιχτοί φαγέσωρες (μπιμπίκια).

Η κυριότερη αιτία εμφάνισης τους είναι η ακμή, εκεί οι μαύροι πόροι είναι ανοιχτοί φαγέσωρες και εντοπίζονται σε όλο το πρόσωπο κυρίως σε μύτη, μέτωπο και πηγούνι και περιέχουν σμήγμα.

Αν μάλιστα προεξάρχουν των άλλων βλαβών ή είναι η μόνη βλάβη, τότε η ακμή ονομάζεται φαγεσωρική.

Μπορούμε να απαλλαγούμε, αλλά μόνο για λίγο χρονικό διάστημα και αυτό γιατί έχουν την τάση να επανεμφανίζονται αν εκεί υπάρχει κάποιο αίτιο π.χ. ακμή κλπ.

Ο καθαρισμός στο ιατρείο σε συνδυασμό με μικροδερματοαπόξεση, καθαρίζειτο δέρμα και το αφήνει για αρκετό διάστημα χωρίς τις βλάβες.

Για το σπίτι προτείνουμε 1-2 φορές την ημέρα πλύσιμο με προϊόντα για λιπαρά δέρματα με μικρόκοκκους και κρέμες που περιέχουν τρετινοϊνη ή ισοτρετινοΐνη για το βράδυ, ενώ για το πρωί μια καλή λύση είναι κρέμες που περιέχουν τον παράγοντα mica που δεσμεύει την παραπάνω λιπαρότητα. Αν οι βλάβες οφείλονται σε χρόνια έκθεση στον ήλιο, τότε πάνω από την κρέμα βάζουμε  πάντα και αντιηλιακή. Η ισοτρετινοΐνη από το στόμα καθαρίζει οριστικά τους φαγέσωρες, αλλά θα πρέπει ο δερματολόγος να κρίνει αν χρειάζεται κάποιος  θεραπεία από το στόμα, μόνο για τέτοιες βλάβες.

0

About the Author:

Add a Comment