ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Posted by:

gnvdrizon
Οι  ευρυαγγείες του προσώπου οφείλονται στη διεύρυνση των αγγείων και είναι κόκκινες και μπλε. Παρουσιάζονται συνήθως στη μύτη και τα μάγουλα. Φυσιολογικά τα αγγεία στο πρόσωπο δεν φαίνονται, επειδή καλύπτονται από την επιδερμίδα. Ο φυσικός χώρος των αγγείων είναι το χόριο – η δεύτερη στιβάδα του δέρματος. Εάν όμως λεπτύνει η εξωτερική στιβάδα του δέρματος – η επιδερμίδα, τότε μπορεί να παρουσιαστούν οι ευρυγαγγείες.

Τα  αίτια εμφάνισής των ευρυαγγειών στο πρόσωπο διαφέρουν από εκείνα της εμφάνισής τους στα πόδια. Για τα σπασμένα αγγεία στο πρόσωπο ευθύνεται η φωτογήρανση του δέρματος (εξαιτίας της μακρόχρονης και παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο), μια μορφή ακμής που παρουσιάζεται σε μεγαλύτερα άτομα (ροδόχρους νόσος), η κατάχρηση αλκοόλ, η αλλαγή υψόμετρου, ο τοκετός, ορισμένες νόσοι όπως ο ερυθυματώδης λύκος και η συστηματική λήψη κορτιζόνης. Ευρυαγγείες μπορεί να εμφανιστούν και σε ντροπαλά άτομα που κοκκινίζουν συχνά, καθώς και σε όσους εκτίθενται συστηματικά σε πηγές θερμότητας (π.χ., οι μάγειρες, όσοι κάνουν πολύ συχνά σάουνα).

Για το «σβήσιμο» των ευρυαγγειών του προσώπου γίνεται θεραπεία με λέιζερ. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λέιζερ αλλά το κοινό γνώρισμά τους είναι ότι η δέσμη φωτός που εκπέμπουν απορροφάται επιλεκτικά από την αιμοσφαιρίνη που βρίσκεται εντός του αγγείου. Συνήθως αρκούν 3-6 επισκέψεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά από κάθε εφαρμογή λέιζερ είναι απαραίτητο να μην έρθουμε σε επαφή με οποιαδήποτε θερμή πηγή (π.χ., ζεστό νερό).

Η θεραπεία με λέιζερ δεν πρέπει να γίνει σε περίοδο έντονης ηλιοφάνειας, οπότε τη μέθοδο την προτείνουμε μέχρι και τον Μάϊο, εκτός και αν δεν υπάρχει έκθεση στον ήλιο οπότε και τον Ιούνιο γίνεται η αγωγή. Μετά την εφαρμογή του λέιζερ συνιστάται η καθημερινή χρήση μιας αντιηλιακής κρέμας προσώπου και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για τις επόμενες 20 μέρες, ούτως ώστε να μην εμφανιστούν καφέ κηλίδες

0

About the Author:

Add a Comment