ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ.

Posted by:

ingrown-hair

Η θυλακίτιδα είναι η φλεγμονή του θύλακα της τρίχας οφείλεται είτε σε μηχανικά αίτια, είτε σε λοιμώδη. Με τον όρο μηχανικά εννοούμε τριβή από σκληρό τζιν, αποτρίχωση με το μηχάνημα (με τον κύλινδρο), καθιστικό επάγγελμα -όσον αφορά την θυλακίτιδα των γλουτών. Αυτή η μορφή, επειδή η φορά της τρίχας έχει χαλάσει και δεν ακολουθει την πορεία μέσα στην τριχοσμηγματογονο μονάδα, με αποτέλεσμα να βγαίνει λοξά από τον πόρο και να κάνει φλεγμονή, απαντά σε αγωγή με κρέμες που περιέχουν τρετινοΐνη ή κορτιζόνη αλλά μόνο πρόσκαιρα.Τα λοιμώδη αίτια είναι τα μικρόβια, με συχνότερο το σταφυλόκοκκο και η θεραπεία είναι τοπικά αντισηπτικα σκευάσματα και αντιβίωση, είτε τοπικά είτε από το στόμα. Οι μύκητες με θεραπεύονται με τοπικά και συστηματικά αντιμυκητισιακά

Εκτός από την αισθητική χρησιμότητα (απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα), η αποτρίχωση με laser είναι η θεραπεία εκλογής στη θυλακίτιδα.
Η αποτρίχωση στο χώρο μας γίνεται με το πιο αποτελεσματικό μηχάνημα, τελευταίας τεχνολογίας- Αλεξανδρίτη ή διοδικό laser- και συνδυάζεται με τεχνολογία ψύξης, για ανώδυνο αποτέλεσμα.

 

0

About the Author:

Add a Comment