ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

Posted by:

 

Οι ουλές ακμής δημιουργούνται συνήθως όταν υπάρχει στο δέρμα σοβαρή ακμή, δηλαδή αυτή τη μορφή που εμφανίζει κύστες και φλεγμονώδεις βλάβες. Επίσης εμφανίζονται σε μιας μετρίου μορφής ακμή, κατά την οποία ο ασθενής είχε την τάση να πειράζει το δέρμα του. Η ανάγκη της εποχής να έχουμε ένα ωραίο δέρμα, μας οδηγεί στην αντιμετώπισή τους αφού η εικόνα ενός άσχημου αισθητικά δέρματος μπορεί να μας επηρεάζει αρνητικά. Οι θεραπείες αυτές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι τα χημικά πίλινγκ, η δερματοαπόξεση, τα Laser.

 

Με τα χημικά πίλινγκ επιτυγχάνουμε ελεγχόμενο έγκαυμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζουμε το δέρμα να αναπλαστεί. Η μέθοδος αυτή έχει καλό αποτέλεσμα στις κόκκινες ουλές, ενώ για τις λευκές παλαιότερες ουλές το αποτέλεσμα είναι συνήθως όχι καλό.

 

Η δερματοαπόξεση είναι μια χειρουργική μέθοδος, η οποία αν και έχει καλό αποτέλεσμα, έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, αφού αφαιρούμε με ένα ειδικό εξάρτημα όλη την επιδερμίδα. Τα παλαιότερα Laser Co2 και Erbium έχουν το ίδιο πρόβλημα αποθεραπείας με τη δερματοαπόξεση, αν και έχουν καλό αποτέλεσμα, ιδίως το Co2 που είναι πιο επεμβατικό.

 

Στην εφαρμογή του Laser fraxial, η ακτίνα του προκαλεί μικροσκοπικές βλάβες στο δέρμα αφήνοντας ανάμεσα τον υγιή απείραχτο ιστό, με αποτέλεσμα η επούλωση να είναι γρήγορη. Τα αποτελέσματα της θεραπείας στο ιατρείο μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα αν ο ασθενής κάνει και συγκεκριμένη τοπική αγωγή στο σπίτι.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106913575-2106049190

0

About the Author:

Add a Comment