ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Posted by:

 

 ejecting white hairs

Οι πιο πολλοί από εμάς χάνουμε καθημερινά 50-100 τρίχες από τα μαλλιά μας. Ευτυχώς, στη θέση τους φυτρώνουν νέες! Στην περίπτωση, όμως, που αρχίσουμε να χάνουμε περισσότερα μαλλιά, θα πρέπει να επισκεφτούμε τον δερματολόγο μας και να αναζητήσουμε την αιτία. Πρόβλημα απώλειας μαλλιών δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες.

 

Στους άντρες ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης είναι η φαλάκρα ή ανδρογενετική αλωπεκία. Μάλιστα, το 75% των ανδρών παρουσιάζει ανδρογενετική αλωπεκία μέχρι την ηλικία των 40 ετών. Χαρακτηριστικό της είναι η σταδιακή αποδυνάμωση και τελικά η εξαφάνιση των τριχών στους κροτάφους και στην κορυφή του κεφαλιού. Βασική αιτία θεωρείται η κληρονομικότητα, η οποία πάει μέχρι και 7 γενιές πίσω. Οι άνδρες μπορεί να παρουσιάσουν επίσης αλωπεκία που οφείλεται στην ηλικία (όσο μεγαλώνουμε αυξάνονται οι πιθανότητες απώλειας μαλλιών).

 

Στις γυναίκες οι πιο συνηθισμένοι λόγοι τριχόπτωσης σχετίζονται με μια πιθανή ανεπάρκεια σιδήρου και φερριτίνης, με την έλλειψη φυλλικού οξέος ή με κάποια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Υπάρχει επίσης πιθανότητα η τριχόπτωση να οφείλεται σε ορμονικές διακυμάνσεις, που μπορεί να εκδηλώνονται με διαταραχές της περιόδου ή να οφείλονται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Οι γυναίκες, όμως, είναι πιθανό να εμφανίσουν και ανδρογενετική αλωπεκία και αυτό συνήθως μετά τα 40, η οποία γίνεται εντονότερη μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης.

Αρκετές γυναίκες παρουσιάζουν τριχόπτωση και για πολύ απλούς λόγους, όπως επειδή συνηθίζουν να μαζεύουν τα μαλλιά τους κότσο ή αλογοουρά, τραβώντας τα με δύναμη, ή γιατί κάνουν συστηματικά χρήση σεσουάρ. Αυτού του τύπου η αλωπεκία είναι απολύτως αναστρέψιμη. Αρκεί να το αντιληφθούμε έγκαιρα και να αλλάξουμε συνήθειες.

 

Αν νομίζετε ότι έχετε απώλεια τριχών παραπάνω από το φυσιολογικό, επικοινωνήστε για ραντεβού στα τηλεφωνα: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment