ΟΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.

Posted by:

Όταν το σμήγμα παράγεται και εκκρίνεται σε υπερβολικές ποσότητες, οι πόροι της επιδερμίδας διογκώνονται ώστε να το απελευθερώσουν. Ωστόσο, ακόμη και όταν η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων αποκατασταθεί, οι πόροι παραμένουν διεσταλμένοι.

Οι πόροι είναι μέρος της ανατομίας του δέρματος και ο αριθμός τους καθορίζεται γενετικά. Το μέγεθός τους εξαρτάται από κληρονομικούς παράγοντες αλλά μπορεί να μεταβληθεί (να ανοίξουν) από κακούς χειρισμούς όπως υπερβολικά συχνούς καθαρισμούς προσώπου, «πάτημα» της περιοχής χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία (στον καθρέφτη του μπάνιου), φαγεσωρογόνα καλλυντικά (αυτά που προκαλούν μαύρα στίγματα γιατί κλείνουν τους πόρους ή φράσσουν γενικά το δέρμα) καθημερινής περιποίησης και μακιγιάζ. Συνήθεις ύποπτοι είναι το ταλκ, οι λιπαρές κρέμες και ορισμένα συνθετικά συντηρητικά ή χρώματα.

Η σύσφιξή τους μπορεί να επιτευχθεί με το κλασματικό λέιζερ. Η θερμική ενέργεια του λέιζερ προκαλεί μία φλεγμονώδη αντίδραση στο δέρμα η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη ρίκνωση. Καθώς το δέρμα σφίγγει, οι σμηγματογόνοι πόροι αναγκάζονται να συρρικνωθούν. Παράλληλα, εξαιτίας των ανεπαίσθητων μικροτραυματισμών, διεγείρονται οι αναπλαστικές διαδικασίες. Τα κύτταρα παράγουν καινούργιες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και η επιδερμίδα αποκτά μία πιο υγιή και ομοιόμορφη εικόνα

Τηλέφωνα επικοινωνία: 2106913575-2106049190.

0

About the Author:

Add a Comment