ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ.

Posted by:

cellulite-300x199
Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού”. Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στα λιποκύτταρα και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα, κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα, δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.
Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα διαφόρων περίπλοκων καταστάσεων που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.
Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, η οποία θεωρείται πολυπαραγοντικής αιτιολογίας πάθηση, απαιτείται πέραν της διαιτητικής συμμόρφωσης (περιορισμός άλατος και ζάχαρης) και της μεγάλης πρόσληψης ύδατος, τοπική εφαρμογή ενέσιμων λιποδιαλυτικών παραγόντων ή τοπική θεραπεία με μηχάνημα, καθώς και συνδυασμός αυτών.
Τα μηχανήματα που συνδυάζουν δύο ή περισσότερες τεχνολογίες (combination machines) είναι από τα νεότερα και πιο δημοφιλή επειδή είναι μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας. Το vellasmooth θεωρείται η εξέλιξη του μηχανήματος που προσφέρει βαθύ λεμφικό μασάζ, δηλαδή του endermologie, με αποτέλεσμα να αδειάζει τα λιποκύτταρα ενώ παράλληλα βοηθά στην σωστή παροχέτευση της λέμφου που προκαλεί το οίδημα, αρχική αιτία της κυτταρίτιδας . Το νέο μηχάνημα παράλληλα «ενισχύθηκε» με δύο ακόμη τεχνολογίες λιπόλυσης και σύσφιξης, την υπέρυθρη ακτινοβολία που προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα <λιώσιμο> του λίπους και διέγερση των ινοβλαστών και έτσι τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης για σύσφιξη του δέρματος σε βάθος, ενώ η διπολική ραδιοσυχνότητα προσφέρει σύσφιξη με τον ίδιο μηχανισμό σε πιο επιφανειακό επίπεδο. Ανάλογα το πρόβλημα του ασθενούς διαμορφώνονται οι επαναλήψεις.
Σχετικά με την τοπική ενέσιμη αγωγή εναντίον της κυτταρίτιδας, η λύση είναι μια ουσία παράγωγο της σόγιας και λέγεται φωσφατιδιλχολίνη. Με τη βοήθεια της ουσίας αυτής και με την χρήση μικροσκοπικών ενέσεων πάμε στην καρδιά του προβλήματοςΗ ουσία καταστρέφει τα λιποκύτταρα και απελευθερώνει το λίπος οδηγώντας το στους μηχανισμούς απέκκρισης του οργανισμού. Αν υπάρχει και χαλάρωση δέρματος, τότε προσθέτουμε συσφιγκτικούς παράγοντες. Για να δούμε αποτελέσματα χρειάζεται να περάσουν περίπου 2 μήνες, και επανάληψη τουλάχιστον τρείς φορές.

0

About the Author:

Add a Comment