ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΤΟΠΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Posted by:

 

Το ατοπικό δέρμα παρουσιάζει εκζεματικό εξάνθημα , μια χρόνια φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος, όπου συνοδεύεται από ενοχλητικό ως έντονο κνησμό. Οι επιπλοκές που προκαλούνται από τις βλάβες του κνησμού, είναι η εμφάνιση σταφυλόκοκκου , στρεπτόκοκκου και ιών όπως αυτή του έρπητα.

Το ατοπικό έκζεμα συνήθως πρωτοεμφανίζεται σε βρεφική ηλικία και  μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως και αρκετά χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, μπορεί να επιμένει και στην ενήλικη ζωή. χαρακτηρίζεται από περιόδους ύφεσης και έξαρσης. Η κατανομή των βλαβών είναι σε μάγουλα, κορμό, πτυχές αγκώνων και  γονάτων, μέτωπο και ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία.  Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών με έκζεμα έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Συμβουλές για το ατοπικό δέρμα:

Να μην κάνετε πολλά μπάνια την ημέρα και να μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό.

Μετά το μπάνιο σκουπίστε ταμποναριστά το σώμα, μην το τρίβετε. Και επαλείψτε με ενυδατική κρέμα που σας σύστησε ο γιατρός σας.

Τα ρούχα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, να είναι βαμβακερά.

Όταν αισθάνεστε κνησμό αποφύγετε να ξύσετε την περιοχή γιατί είναι πιθανόν να επιμολυνθεί ή να δημιουργηθεί ουλή στο δέρμα.

Αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμη δερματολόγο θα πρέπει να το κάνετε, για να σας δοθεί θεραπευτική αγωγή και να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment