ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΜΕΣΑ

Posted by:

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού”. Η κυτταρίτιδα είναι  αποτέλεσμα διαφόρων περίπλοκων καταστάσεων που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.

Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στα λιποκύτταρα και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα, κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα, δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Πέραν της διαιτητικής συμμόρφωσης (περιορισμός άλατος και ζάχαρης) και της μεγάλης πρόσληψης ύδατος, για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, η οποία θεωρείται πολυπαραγοντικής αιτιολογίας πάθηση, απαιτείται η τοπική εφαρμογή ενέσιμων λιποδιαλυτικών παραγόντων ή  τοπική θεραπεία με μηχάνημα, καθώς και συνδυασμός αυτών για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Επικοινωνήστε για πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2106049190-2106913575

0

About the Author:

Add a Comment